Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Ade fikk trygghet og stabilitet i livet

Publisert

Ade vokste opp i et hjem uten konsekvenser, hvor han aldri lærte å takke for maten eller at det å stjele var galt.

Ade har opplevd mye på sin reise gjennom livet, mye som ingen skal oppleve. Men dette endret seg etter at han flyttet til et fosterhjem.

- Det gjorde at jeg fikk et normalt hjem og følte meg som normalt menneske, forteller han.

Tålmodige fosterforeldre

Han snakker kjært om fostermoren og fosterfaren som tok imot han. Selv om han til tider kunne være frekk, var fostermoren hans tålmodig og fosterfaren tydelig. Dette er han glad for den dag i dag.

- Fostermoren min hadde alltid tro på meg og jeg var aldri i tvil om hun var glad i meg. Og fosterfaren min sa tydelig ifra når jeg gjorde noe jeg ikke skulle gjøre. Det fikk konsekvenser, noe jeg er veldig glad for. Det er viktig at barn forstår at deres handlinger får konsekvenser, forklarer han.

Vil bli lærer

Ade er en sosial gutt som bruker tiden sin på fotball, venner og jobben som støttekontakt. Han forteller at hans egen barndom har hjulpet han med å satse på skole og har påvirket hvordan han ser de rundt seg.

Den smilende gutten spør gjerne hvordan folk har det og om det er noe han kan gjøre. Omsorg er helt naturlig for han og dette takker han sin egen barndom og fosterforeldre for.

- Jeg fikk en mulighet til å utvikle meg, til å bli en bedre person, forteller han. Han påpeker også at det derfor trengs fosterforeldre, slik at barn som kanskje ikke har det så godt kan få denne muligheten. Dette har gitt han selv lyst til å gi noe tilbake og derfor har han planer om etter hvert å ta lærerutdanning.

Råd fra Ade

Til dem som lurer på om de skal bli fosterhjem er hans oppfordring og råd:

- Det er viktig at voksne er der for ungene, slik at de har noen å stole på og får trygghet. Så kan de bidra til å gjøre livet til et barn eller ungdom bedre! avslutter han.