Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Vil du bli beredskapshjem?

Publisert

Oppdrag på fulltid i eget hjem mot arbeidsgodtgjørelse tilsvarende full årslønn.

Et kvinne og en ung jente sitter på sengekanten og smiler til hverandre, en mann står oppreist og smiler til dem. Tekst: Er du klar for et nytt kapittel i livet?

Vi skal nå engasjere nye beredskapshjem i Rogaland og Vestland. Vi vil at familier som kan være interesserte i denne form for oppdrag, tar kontakt med oss.

Har du sett en ungdom senke skuldrene bare fordi du har lånt ut øret ditt, eller opplevd et barn stråle og vokse av din anerkjennende kommentar? Følelsen du får av at ditt bidrag har betydning for noens liv, er helt spesiell. Det å ha som jobb å få barn og ungdom til å kjenne tillit til voksne og til seg selv, og gi dem redskap til å håndtere livets mange sider, er annerledes, spennende, krevende og meningsfullt.

Digitale informasjonsmøter

Ønsker du mer informasjon om beredskapshjem kan du bli med på et uforpliktende digitalt informasjonsmøte. Da kan du sitte hjemme i din egen stue og lytte, dersom du ønsker kan du stille spørsmål.

Møtet holdes av erfarne rådgivere. Det er og med en beredskaspmor som vil fortelle om sine erfaringer.

Hva er et beredskapshjem

Noen barn og ungdommer har behov for et fosterhjem med særlige ressurser, kompetanse og erfaring. Beredskapshjem er fosterhjem som på kort varsel kan ta imot et barn eller søsken i alderen 0-18 år. Du gir dem et rom, et fellesskap og en trygg base; grunnlaget de trenger for å ha mulighet til å jobbe med egen utvikling. Du tar ansvar for dem inntil en annen og mer varig løsning i fosterhjem eller institusjon er funnet, eller til barnet/ungdommen flytter tilbake til foreldrene sine.

Oppdraget som beredskapshjem er et fulltidsoppdrag

En stabil og forutsigbar hverdag med tett oppfølging på de områder barnet har behov for, er sentralt under et opphold i et beredskapshjem. Barn i skolepliktig alder skal gå i skole; enten fortsette på skolen en går på fra før når det er mulig og ønskelig, eller begynne på skolen som beredskapshjemmet sokner til. Barn som har plass i barnehage fortsetter i samme barnehage så fremt det er mulig og ønskelig. Det legges også til rette for at de skal fortsette med fritidsaktiviteter de allerede er med på eller få mulighet til å delta på nye aktiviteter. Barna skal som oftest ha kontakt med viktige personer for barnet

Alle våre beredskapshjem i Rogaland og Vestland er ulike. Noen har utdanning og noen har erfaring med barn. Noen har egne hjemmeboende barn, og noen har barn som er flyttet ut. Alle har til felles at de liker å være sammen med barn og unge, de trives med å ha hjemmet som arbeidsplass og de er tålmodige og fleksible.

Våre beredskapshjem må ha:

  • Relevant erfaring. Relevant utdanning er en fordel, men ikke et krav
  • Evne til å motta veiledning og opplæring, både individuelt og i gruppe.
  • Gode samarbeidsevner.
  • Engasjement og evne til å støtte og motivere barn og unge.
  • Det bør være to voksne i hjemmet, og eventuelt egne barn bør være over 10 år.
  • Oppdragstaker må disponere bil.
  • Alle over 18 år i hjemmet må legge frem utvidet politiattest.

Det er et ønske at beredskapshjemmene ikke har lengre reisevei til Rogaland og Vestland sine kontorer i Stavanger, Haugesund og Bergen enn ca. en og en halv time fra sin bolig. For kontoret i Førde er det greit med lengre reisevei.

Vi tilbyr:

  • Femårig statlig standardkontrakt.
  • Opplæring, tett oppfølging og veiledning i grupper og individuelt.
  • Tilhørighet til andre erfarne beredskapshjem.
  • Døgnkontinuerlig bakvakt.
  • Avlastning og friperioder etter egne bestemmelser.
  • Pensjons- og sykelønnsordning.

Arbeidsgodtgjøring

For beredskapshjem er arbeidsgodtgjøringen mellom 510 066 kr. og 652 410 kr. i året avhengig av utdanning, erfaring og ansiennitet. Satsene justeres årlig. Utgiftsdekning på 10 468 kr. per mnd. kommer i tillegg.

Les historiene til disse flotte familiene som er beredskapshjem i dag

Silje Kjerland - Bondevett og hjertevarme
Silje Kjerland og mannen hennes har alltid ønsket å bli beredskapshjem. – Vi bygget huset vårt med tanke på at det skulle være plass til mange barn, med både god plass rundt spisebordet og to vaskemaskiner. Det er sikkert mange som mener vi er gale, smiler Silje.

Bente – Barna nyter tryggheten her
Hun forteller i intervjuet at det har vært kjempekjekt. Og hun har lært en del om hvordan man får barn til å le, eller være stille og følge med. Det er nyttig kunnskap.

Hør Jenny, datter av en beredskapsmor, fortelle om hvordan det var å ta imot en baby.

Vil du vite mer?

Ønsker du å vite mer om hvordan det er å være beredskapshjem?

Lurer du på hva forskjellen er mellom kommunalt fosterhjem, statlig familiehjem og beredskapshjem?

Ta uforpliktende kontakt med Fosterhjemstjenesten i Rogaland og Vestland på telefon 466 19 000, eller fyll inn dine opplysninger under "Kontaktinformasjon" på hjemmesiden og en fosterhjemskonsulent vil ta kontakt med deg.