Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik blir Halden barneverntjeneste enda bedre på veiledning

Publisert

Denne uken har ansatte fra Halden barneverntjeneste gått veilederskolen i regi av fosterhjemstjenesten. Veilederskolen er ett av mange kompetansebyggende opplæringsprogram som fosterhjemstjenesten tilbyr kommunene.

Teamleder i Halden barneverntjeneste Astrid Glosli.

FORNØYD: Teamleder i Halden barneverntjeneste Astrid Glosli anbefaler kurset til andre kommuner.

Kurset handler om indre arbeidsprosesser og hvordan styrke seg selv i rollen som veileder og relasjonsarbeider. Det gir opplæring i hvordan håndtere og stå i relasjonsarbeid, og bidrar til at den enkelte blir mer robust, står tryggere i seg selv, og blir bedre kjent med eget reaksjonsmønster.

– Vi er veldig fornøyde og kan anbefale dette til andre! Det sier teamleder i Halden barneverntjeneste Astrid Glosli. – Dette kan vi få bruk for både ut i familiene, samarbeidsmøter og i møter med barn. Det er ikke bare en metodikk, men også en bevisstgjøring rundt hvem vi er i møte med andre, ord, begreper og personlighetstrekk, sier hun. Glosli forteller at hun inviterte fosterhjemstjenesten til å holde kurset for alle, etter at tre av hennes ansatte var så fornøyde med å ha tatt kurset. – Det var veldig spenstig å få til dette for en så stor gruppe, smiler hun.

Bygger kompetanse

Fosterhjemstjenesten har opparbeidet seg en portefølje av kompetansebyggende tilbud rettet mot barneverntjenesten i kommunene, som for eksempel Trygg base (modellen for omsorg og oppdragelse av barn), TBOF (traumebevisst omsorg for fosterforeldre) og kurslederopplæring. Camilla Ruud Christensen oppfordrer barneverntjenestene til å finne ut hva de trenger av kompetansebygging knyttet til fosterhjem. – Vi skreddersyr gjerne, forteller hun. Vi kan også bistå med å bygge lag rundt barnet, hjelpe til med systemmøter for å koble på de riktige stabiliserende ressursene, og tilby tilpasset og målrettet opplæring rettet mot laget rundt barnet.