Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Fosterhjem: - En berikelse for familien

Publisert

Karianne forteller at det å være et fosterhjem er en berikelse på mange måter.

Det å bli et fosterhjem kan for mange familier være en lang prosess, da det er mange ting å ta hensyn til før avgjørelsen faller. Karianne forklarer at hun og familien visste at de hadde mer å gi, og at denne delen av vektskåla etter hvert ble tyngre enn begrensningene.

- Vær ærlig med dere om selv om hvordan dere er og hvordan dere lever, for det vil alltid være et barn som trenger akkurat det, sier hun.

Videre forklarer hun at en må stole på at det vanskelige, det går seg til.

- Alle vil møte utfordringer, for ingen av oss er perfekte. Men hvis man er bevisste på å samarbeide, spille hverandre gode og å be om det man trenger, så kommer man i mål.

- Må ha evne til tilpasninger

På spørsmål om hvordan de klarte å spille hverandre gode, trekker hun fram evnen til å gjøre tilpasninger i hverdagen.

- Det er viktig å bli enige om hvordan ting skal gjøres, hvem gjør hva, og å det å skaffe seg overskudd. Det blir et felles mål, så en må jobbe i team.

Karianne forteller at en familieforøkelse kan være slitsomt, men at det positive helt klart veier opp for det vanskelige. Blant annet lærer en mye som seg selv.

- Vi lærte mye om vår egen raushet og det å være glade i noen. Samtidig har det vært utrolig å se hvordan en som trengte et fosterhjem har håndtert en slik situasjon. Vi ble veldig imponerte og dette har i sum vært en berikelse for oss alle.