Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Budskap med viktige spørsmål

Publisert

Du har kanskje lagt merke til at enkelte produkter i din matbutikk bærer en etikett med spørsmålet «Har du rom for en til?»? Bufetat og Fosterhjemstjenesten står bak en landsdekkende kampanje, der målet er å få i gang samtaler i de tusen hjem, om det å bli fosterhjem. 

Ann-Sissel Punsvik, leder for Fosterhjemstjenesten i region nord, forteller at vi i Nord-Norge har fått flere lokale, samfunnsengasjerte bedrifter og organisasjoner med på laget. Hver av disse synliggjør vårt budskap ved hjelp av bl.a. etiketter, brosjyrer og skjermer med kampanjens budskap.

- Ved å fronte vårt budskap på lokale produkter og flater, ønsker vi å treffe folk i de situasjonene der de spontane familiesamtalene ofte oppstår. Det kan være under middagslagingen, rundt frokostbordet, foran TV-en, på tur i skogen eller i sofakroken, forklarer Punsvik.

Mange samfunnsengasjerte støttespillere bidrar i kampanjen og fester våre etiketter på sine produkter.

Å bo hjemme er ikke alltid det beste

De fleste barn og unge i Norge bor i dag i trygge hjem, som gir god omsorg og gode oppvekstvillkår. Likevel er det å bo hjemme ikke alltid det beste for barnet.

- Bare i Nord-Norge bor over 1250 barn og unge i fosterhjem. For å finne et nytt, godt hjem til et barn eller ungdom som trenger det, må vi i region nord rekruttere 100 nye hjem i året, forteller Punsvik.

Barn som bor i fosterhjem, er som alle andre barn - de er forskjellige. Felles for alle er at de trenger nære voksne, stabilitet og omsorg. De har sin egen historie, personlighet og bakgrunn. Derfor trenger vi også mange ulike fosterhjem. Hvert fosterhjem skal passe best mulig til hvert barns behov.

Kan du ta del i vårt viktige samfunnsoppdrag?

Punsvik oppfordrer de tusen hjem i vår landsdel til å ta praten om det å bli fosterhjem. Mange vil lande på «nei», og det er helt greit. Å være fosterhjem passer ikke for alle. Men Punsvik tror at bare det å lufte temaet kan gi familien noe helt nytt og verdifullt å prate om rundt frokostbordet.

- Det at noen familier stiller opp, og hjelper et barn og dets familie ved å være fosterhjem, er viktig. De gjør en stor forskjell, forteller Ann-Sissel Punsvik.

De neste ukene og månedene vil vårt budskap bli synlig på enda flere matvarer og flater i landsdelen, sjekk gjerne din nærbutikk om du ser etikettene neste gang du handler.

Finn ditt lokalkontor

Fosterhjemstjenesten der du bor

Oversikt over fosterhjemstjenestene