Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hvordan hadde hverdagene vært om dere var en til i familien?

Illustrasjon - barn og ungdommer

Har dere rom for en til rundt frokostbordet? Kunne du spurt en til om hvordan det var på skolen i dag? Ta praten om det å bli fosterhjem med familien og de som står deg nær.

Undersøkelser viser at veldig mange i Norge er positive til å ta imot et fosterbarn. Hele 17 prosent sier at det å bli fosterforelder er aktuelt for dem enten nå eller på sikt. Det er godt nytt. For akkurat nå venter over 200 barn og unge på et trygt og godt hjem.

Ta samtalen

Vi tror mange flere kunne blitt et fosterhjem, om de hadde diskutert det med sine nærmeste. Derfor vil vi gjennom det neste året stille det norske folk en rekke ulike spørsmål, og forhåpentligvis starte mange fine samtaler om fosterhjem rundt om i landet. Du vil møte spørsmålene på TV, på nett og i sosiale medier, i tillegg til annonser på flere husholdningsartikler.

Her finner du tips om tema for samtalen.

Kan du hjelpe?

Det er stort behov for flere fosterhjem som kan gi barn og unge en trygg oppvekst. Alle fosterhjem har det til felles at de består av voksne med god omsorgsevne og overskudd til barna. Samtidig er vi avhengige av fosterhjem som er like mangfoldige som barna de skal ta imot. Her kan du lese mer om hvem som kan bli fosterforeldre.

Det finnes også mange typer hjem. Noen blir fosterhjem for noen de selv eller barna deres kjenner, såkalte nettverkshjem. Andre blir fosterhjem for barn de aldri har møtt før. Her kan du lese mer om de ulike typene hjem. Hva som er riktig for deg, finner vi ut sammen.

Å bli fosterhjem må være en gjennomtenkt beslutning, som er godt forankret hos alle i familien. Derfor er vi tilgjengelige for å svare på alle spørsmål dere måtte ha og hjelpe dere videre i prosessen.

Ønsker du å ta en prat med oss? Kontakt oss gjerne!

Les om andre sine erfaringer

Kontakt oss

Skriv inn postnummeret ditt for å finne din nærmeste fosterhjemstjeneste

Oversikt over fosterhjemstjenestene
Dame som ser mot kamera
Fant du det du lette etter?