Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Sander 8 år

Over 40 prosent av barna som bor i et fosterhjem i Norge, er i alderen 6 til 12 år.

Denne omtalen er fiktiv

Historien er kun eksempel på hva fosterbarn kan trenge, og er sammensatt av flere ekte historier.

Gutt som sitter ved bordet

Om Sander

Sander er en aktiv gutt. Han liker å holde på med aktiviteter og trives godt med å få bli med på utendørsaktiviteter der han får utfolde seg. Han har mye uro i seg, og trenger tilsyn i mange situasjoner.

Han er blid og pratsom, men fordi han har opplevd mye utrygghet i barndommen har han også mange vanskelige følelser og tanker. Han uttrykker seg mye og har behov for å få prate om de vonde tingene.

Hvilke behov har et barn som Sander

Fordi han ikke alltid greier å regulere seg selv, trenger han at det er er voksne tilstede som kan støtte og veilede ham når han er i lek eller aktivitet. Han vil også trenge en del hjelp til skolearbeidet.

Sander trenger noen som har tid og tålmodighet til å snakke med ham når de vonde følelsene og tankene kommer.

Hva slags fosterhjem trenger Sander

Fosterhjemmet må bestå av to voksne som kan være til stede og bistå Sander i hverdagen. En av de voksne må ha tid til å være med ham i aktiviteter, og de som skal bli fosterhjem for Sander vil derfor bli frikjøpt fra jobben sin så lenge det er behov for dette.

Det bør ikke være jevnaldrende eller yngre barn i hjemmet. Han er veldig glad i dyr, men dersom fosterfamilien har dyr er det viktig at de er klar over at Sander trenger tett tilsyn når han er sammen med dem.

Fordi Sander er glad i fysisk aktivitet, vil han trives ekstra godt i en aktiv familie som kan gi Sander erfaringer og mestringsfølelse på områder som han ikke har fått tidligere.

Kontakt oss

Skriv inn postnummeret ditt for å finne din nærmeste fosterhjemstjeneste

Oversikt over fosterhjemstjenestene
Dame som ser mot kamera
Fant du det du lette etter?